A(N)IOS Longziekten/Promovendus

23 juli 2024  MUMC  (Maastricht)

A(N)IOS Longziekten/Promovendus

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die de opleiding tot longarts wilt combineren met een promotietraject gericht op de thymus. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) is een landelijk expertisecentrum voor de diagnostiek, behandeling en follow-up van patiënten met thymus-gerelateerde aandoeningen (thymustumoren en myasthenia gravis). Het thymusteam van het MUMC+ werkt nauw samen met het thymus-onderzoeksteam van de Universiteit Maastricht (UM). Daarnaast staat het thymusteam van het MUMC+/UM internationaal in de belangstelling en zijn er veel Nederlandse, Europese en wereldwijde samenwerkingen.

Het multidisciplinaire promotietraject richt zich op patiënten die een robot-thymectomie ondergaan. Een aantal doelen van het promotietraject zijn: (1) het effect van een robot-thymectomie op lange termijn in kaart brengen bij patiënten met myasthenia gravis en/of een thymustumor, (2) te achterhalen waarom sommige myasthenie-patiënten refractair zijn aan de huidige behandeling met immuunsuppressiva, en (3) hoe de huidige klinische zorg verbeterd kan worden door de behandeling van patiënten meer op maat te maken. Het team stimuleert eigen inbreng van de promovendus in het promotietraject. Tijdens het promotieonderzoek heeft de promovendus (poli)klinisch contact met de bovengenoemde patiëntpopulaties en kan ervaring worden opgedaan in het laboratorium. De promovendus is nauw verbonden met de afdelingen Longziekten, Cardio Thoracale Chirurgie, Pathologie, Radiologie, Radiotherapie, Neurologie van het MUMC+, en de afdeling Psychiatrie/Neuropsychologie van de researchschool Mental Health & Neuroscience (MHeNS) van de Universiteit Maastricht. Het promotietraject is een combinatie van klinisch-, translationeel-, en fundamenteel onderzoek.

De medische specialisatie tot longarts duurt zes jaar, overeenkomend met de voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT). Het promotietraject duurt drie jaar en zal overlappen met de aansluitende medische specialisatie tot longarts.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een enthousiaste basisarts die op zoek is naar een combinatietraject om de medisch specialistische vervolgopleiding tot longarts te combineren met bovenstaand promotietraject. De kandidaat heeft een intrinsieke motivatie om te participeren in wetenschappelijk onderzoek en onderdeel te zijn van een super gespecialiseerd team. Het is van belang dat de kandidaat daarnaast zelfstandig kan werken en over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Daarnaast heeft deze oog voor de patiënt en heeft de kandidaat de ambitie om de behandeling, en daarmee de kwaliteit van leven van de patiënt, te verbeteren. Een (bijna) afgeronde opleiding Geneeskunde is vereist, evenals BIG registratie als basisarts met een grote interesse in de longziekten. Interesse om laboratorium- technieken te leren is een pluspunt.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?

De medische staf longziekten wordt gevormd door een formatie van 16 longartsen. Er worden 11 arts-assistenten opgeleid tot longarts (AIOS) en er is 1 physician assistant (PA) op de afdeling. Tevens is er een verpleegkundig specialist werkzaam op de polikliniek. De afdeling Longziekten van het MUMC+ rekent pulmonale oncologie, chronisch obstructieve longziekten (Astma en COPD) en cystic fibrosis tot haar aandachtsgebieden. Tevens is het Centrum voor Thuisbeademing Maastricht (CTBM) onderdeel van de afdeling. Naast de patiëntenzorg levert de afdeling een kwalitatief hoogwaardige bijdrage aan het medisch curriculum van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de UM, en aan wetenschappelijk onderzoek. De afdeling Longziekten heeft een nauwe verbinding met CIRO+, een expertisecentrum voor ernstige chronische longpatiënten en het academisch slaapcentrum aldaar. Het promotietraject zal worden begeleid door leden van het thymusteam MUMC+/UM.

Arbeidsovereenkomst

Het betreft een tijdelijk arbeidsovereenkomst voor een promotietraject van 3 jaar voor gemiddeld 46 uur per week, met daarnaast uitzicht op een opleidingsplaats als AIOS Longziekten conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over deze functie kunt u contact opnemen met Prof. Dr. Pilar Martinez (p.martinez@maastricthuniversity.nl) van de afdeling Psychiatry and Neuropsychology of met Dr. Florit Marcuse (florit.marcuse@mumc.nl) van de afdeling Longziekten van het MUMC+.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Ja, ik wil deze baan!

Wij verzoeken je, vóór 19 augustus 2024, digitaal te solliciteren via deze website. Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

 Nu solliciteren

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.