Arts Tuberculosebestrijding/Longarts

2 juli 2024  REC TBC  (Zuid-Holland)

Arts Tuberculosebestrijding/Longarts of basisarts REC TBC Zuid-Holland

32 uur per week (0,8 fte)

REC-TBC Zuid-Holland is per direct op zoek naar een gepassioneerde en toegewijde (basis)arts of longarts om ons team te versterken

Ben jij een gedreven arts Maatschappij & Gezondheid (M&G) of longarts met een passie voor volksgezondheid en tuberculosebestrijding? Heb je altijd al willen bijdragen aan een gezondere samenleving door het bestrijden en voorkomen van infectieziekten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Daarnaast nodigen wij ook basisartsen uit die zich verder willen ontwikkelen in de tuberculosebestrijding om te solliciteren. Bij ons krijg je de unieke kans om je verder te ontwikkelen in een uitdagende en veelzijdige werkomgeving, waarbij je een significante bijdrage kunt leveren aan de volksgezondheid.

Team REC-Tuberculosebestrijding Zuid-Holland

REC TBC Zuid-Holland staat voor Regionaal Expertisecentrum Tuberculosebestrijding, een uniek samenwerkingsverband op het gebied van tuberculosebestrijding tussen GGD Rotterdam-Rijnmond, GGD Haaglanden, GGD Hollands-Midden en GGD Zuid-Holland Zuid. De provincie Zuid-Holland heeft 52 gemeenten en een bevolking van ongeveer 3,8 miljoen inwoners, wat het de dichtstbevolkte provincie van Nederland maakt.

Onze regio biedt een unieke kans om baanbrekend werk te verrichten op het gebied van tuberculosebestrijding. Met een hogere dan gemiddelde TBC-incidentie binnen Zuid-Holland, staan we voor bijzondere professionele uitdagingen met enorme ontwikkelkansen en een significante impact op de volksgezondheid. Dit biedt ons de mogelijkheid om veelzijdige en robuuste oplossingen te vinden die niet alleen lokaal, maar ook nationaal en internationaal van waarde kunnen zijn. Onze samenwerking binnen het REC TBC Zuid-Holland zorgt ervoor dat we de krachten bundelen en de expertise van verschillende GGD's combineren om tot de beste resultaten te komen. We werken en vernieuwen samen voor een tbc-vrije toekomst, en tegelijkertijd waardevolle kennis en ervaring opdoen die ons allemaal ten goede komt.

Als onderdeel van ons REC-artsenteam zet je je in voor de bestrijding van tuberculose binnen de regio Zuid-Holland. Als arts maak je deel uit van een dynamisch multidisciplinair team van artsen, sociaal verpleegkundigen en medisch technisch- en administratieve medewerkers.

Jouw rol:

Als arts vervul je een centrale en essentiële rol binnen ons team. Je takenpakket is divers en uitdagend:

  • Je diagnosticeert en behandelt mensen met actieve tuberculose of een tuberculose infectie.
  • Je coördineert (grote) contactonderzoeken
  • Beoordeelt screening en diagnostische thoraxfoto’s.
  • Je evalueert de epidemiologische situatie van tuberculose onder risicogroepen in de regio en vertaalt deze bevindingen naar beleidsadviezen.
  • Je adviseert over behandeling en bestrijding van tuberculose, bent betrokken bij (multidisciplinaire) casuïstiek besprekingen, werkt nauw samen met andere tbc-behandelaren, draagt bij aan de ontwikkeling van richtlijnen en protocollen, en neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek.
  • Je neemt actief deel aan teamvergaderingen en werkt nauw samen met een breed scala aan interne en externe partners, waaronder longartsen, microbiologen, jeugdartsen, en andere specialisten.
  • Je verzorgt onderwijs geven aan AIOS, verpleegkundigen en doktersassistenten en neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek.
  • Het takenpakket van de basisarts wordt opgesteld in samenspraak met collega-artsen tuberculosebestrijding, conform de RGS-regelgeving.

Wij zoeken:

  • Je bent een (basis) arts /longarts met interesse in publieke gezondheid en tuberculose
  • Ervaring of affiniteit met M&G, tropische geneeskunde, of infectieziekten is een pre, maar geen vereiste.
  • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, bent proactief, klantgericht en kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team.
  • Je bent bereid om op verschillende locaties binnen het REC TBC ZH te werken.

Wij bieden:

  • Een inspirerende werkomgeving met oog voor kwaliteit, ontwikkeling en cliëntentevredenheid.
  • Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring, een brutosalaris van maximaal €7.325,- op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar bij één van de GGD ’en, met de mogelijkheid op verlenging of een vast contract.
  • Een individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op jouw salaris, wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van een sportschool.
  • Ruime mogelijkheden voor verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Wil jij deel uitmaken van ons gedreven REC-team? Solliciteer dan nu! Stuur je motivatiebrief en CV naar ons via de sollicitatiebutton …. Voor vragen over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Bekë Nuradini, afdelingshoofd/regiomanager REC-TBC ZH, via b.nuradini@rotterdam.nlbeke.nuradini@ggdhaaglanden.nl  of 06 - 51 99 88 86

Solliciteer vandaag nog en maak een verschil in de strijd tegen tuberculose!