Arts-onderzoeker (promovendus)

6 december 2024  DICA  (Leiden)

Voor onze kwaliteitsregistratie DICA Longkanker (DLCA) zijn wij op zoek naar een

Arts-onderzoeker (promovendus)

DICA

Bij DICA verzamelen wij met onze 26 kwaliteitsregistraties Real World Data over patiënten, behandelingen en complicaties. Door deze data te analyseren en de uitkomsten overzichtelijk te presenteren in online dashboards, zien zorgprofessionals hoe zij presteren ten opzichte van anderen. Zo kunnen zorgprofessionals hun kwaliteit van zorg verbeteren.

DICA Longkanker (DLCA)

DLCA is een landelijke kwaliteitsregistratie voor longkankerpatiënten om de kwaliteit van longkankerzorg in alle Nederlandse ziekenhuizen inzichtelijk te maken en te verbeteren. De DLCA bestaat uit drie deelregistraties: een registratie voor longartsen (DLCA-L), longradiotherapeuten (DLCA-R) en long- en thoraxchirurgen (DLCA-S). Deze vacture betreft alleen de DLCA-L  longartsen) en DCLA-R (radiotherapie).

Dit ga je doen

Als arts-onderzoeker verricht je werkzaamheden rondom de (door)ontwikkeling van de DLCA-L en R kwaliteitsregistraties en tegelijkertijd ben je bezig met een promotietraject. De verhouding tussen registratiewerkzaamheden en het promotietraject is 50/50 gedurende een periode van 3-4 jaar. In die tijd zul je, naast je waardevolle bijdrage aan nationale longkankerzorg, je proefschrift afronden.

Voor de kwaliteitsregistratie houd je je bezig met de (door)ontwikkeling op medisch inhoudelijk en methodologisch gebied van de longkankerregistraties. Je bent de centrale schakel tussen de Clinical Audit Boards en Wetenschappelijke Commissies van de drie deelregistraties, zorgprofessionals door heel Nederland, onze technische partner MRDM, en natuurlijk je collega’s bij DICA en de universiteit.

Tegelijk volg je een promotietraject op het gebied van leren en verbeteren binnen nationale longkankernetwerken. Je zult klinische vraagstukken doorgronden door datagedreven discussies (spiegelsessie) te stimuleren tussen zorgprofessionals om de kwaliteit van de longkankerzorg te verbeteren.

 Wat neem je mee?

  • Je bent (bijna) afgestudeerd arts, geïnteresseerd in longkanker en/of kwaliteitsregistraties
  • Je bent analytisch, communicatief sterk, zelfstandig en staat stevig in je schoenen
  • Je weet goed enthousiaste ideeën naar concrete, plannen te vertalen passend bij DICA
  • Je weet goed prioriteiten te stellen en je werk efficiënt in te richten
  • Klinische ervaring is een pré

 

Wat krijg je daarvoor terug?

  • Een uitdagende functie voor de duur van 3-4 jaar
  • Een 36-urige werkweek en de mogelijkheid om hybride te werken
  • Inspirerende werkomgeving; je werkt zowel bij DICA in Leiden als bij de universiteit
  • Een salaris van €191 tot € 4.540 per maand (afhankelijk van je ervaring), vakantiegeld en een pensioen bij het PFZW
  • 216 verlofuren (als je fulltime werkt) en de mogelijkheid om extra verlof bij te kopen
  • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8,33% eindejaarsuitkering, laptop en telefoon en ruime mogelijkheden voor opleidingen

 

Solliciteren?

Stuur dan je (motivatiebrief en) CV naar hr@dica.nl. Je kunt je brief richten aan mevrouw Rebecca Baart.

Meer weten?

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met mevrouw dr. Jitske Tiemensma via j.tiemensma@dica.nl. Zij vertelt je graag meer.

Voor meer vacatures bij DICA:  https://dica.nl/werken-bij/

Acquisitie naar aanleiding van onze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Longkankernet is een samenwerking van 6 ziekenhuizen (uitbreiding volgt op korte termijn) in regio Zuidoost Nederland met als uitgangspunt ‘het geven van de allerbeste en innovatieve long oncologische zorg, waar mogelijk dichtbij en rondom de patiënt, en waar nodig op een andere locatie’. In dit tumor type netwerk vindt intensieve multidisciplinaire samenwerking van zorgprofessionals plaats om dit doel te bereiken. DICA en Longkankernet bundelen hun kracht om deze doelstelling te bereiken.

Spiegelen met registratiedata

DICA organiseert spiegelsessies waarin kwaliteitsinformatie overzichtelijk wordt gepresenteerd. Zorgprofessionals zien tijdens deze sessies hoe zij presteren ten opzichte van andere zorginstellingen (landelijke benchmark). Deze sessies zijn een krachtig middel om best practices te delen, en zorgprofessionals handvatten te bieden om verschillen tussen zorginstellingen te verkleinen. Deze sessies kunnen landelijk of regionaal plaatsvinden en variëren in schaal van klein tot groot. Spiegelsessies kunnen zowel fysiek als digitaal georganiseerd worden. De waarde ligt in het daadwerkelijk implementeren van de besproken inzichten om de zorg te verbeteren.

Spiegelsessies zijn cruciaal voor diverse stakeholders. Het is een belangrijk onderdeel in het Integraal Zorgakkoord (IZA) en Uitkomstgerichte Zorg (UZ). Ook wetenschappelijke verenigingen onderstrepen het belang.